Arne Coomans

Alle Blog Posts

Explainer: Django's Mapindeling

Als je een nieuw Django-project en -app start, bouwt Django een mapstructuur op. Deze onderverdeling helpt bij de scheiding van opslag en weergave van je data. In deze explainer leg ik uit welke mapstructuur wordt opgezet, en welke aanpassingen je daarin kan maken.

Lees meer...

Explainer: Virtual Environment

Wat is een Virtual Enviromnent, wat moet je ermee en waarom zou je het gebruiken? In deze explainer neem ik je mee in de wereld van Virtual Environments in Python.

Lees meer...

Een Nieuw Django Project Starten

Django is een krachtig en uitgebreid framework om web-applicaties in te maken met Python. Het framework regelt structuur, doet database-beheer en helpt met het schrijven van herbruikbare elementen binnen de applicatie. Met Django, en een beetje ervaring, zet je snel een structuur en werkende applicatie neer. De laatste tijd heb ik enkele privé-projecten opgezet in Django en heb ik het één en ander geleerd.

In dit artikel neem ik je mee in het opzetten van je eerste Django-project. Welke stappen onderneem je om een Django-project op te starten en te beginnen met het bouwen van je eigen applicatie?

Lees meer...

Full Page Screenshots Maken Met Google Chrome

Een screenshot (jargon voor schermafbeelding) kan enorm nuttig zijn om toe te lichten hoe iets er uit ziet als je vertelt hoe iets werkt. Je kan het gebruiken als bewijsvoering als je over gebeurtenissen vertelt. Je houdt hiermee controle over wat er wordt getoond van jouw bron.

Hoe maak je een screenshot van een hele webpagina, bijvoorbeeld omdat deze groter is dan jouw scherm? Gelukkig heeft Google Chrome deze mogelijkheid voor je ingebouwd.

Lees meer...

Hsts Records Op Manual.True.Nl

Voor managed webhoster True beschreef ik de werking en gevolgen van het instellen van HSTS headers. De tekst legt op een toegankelijke én technisch juiste wijze de voor- en nadelen van HSTS uit en ondersteunt in het maken van de keuze voor het activeren van HSTS.

Lees meer...

  • Arne Coomans | woensdag 01 januari 2020
  • Leestijd: 1 min | 50 woorden
  • Archief/True

Wordpress En Toegang Tot Specifieke Bestanden Beheren

Voor managed webhoster True beschreef ik hoe voor Apache en Nginx toegang tot specifieke bestanden te beperken zijn. Middels ip-restrictie, wachtwoord of middels logica het beheren van toegang tot bestanden onmogelijk maken.

Lees meer...

"E-Mails Versturen Uit Eigen Naam" Op True.Nl

Voor managed webhoster True beschreef ik welke instellingen je kan gebruiken om e-mails uit eigen naam te versturen. Dit artikel verscheen naar aanleiding van een nieuwsbericht en had tot doel klanten informeren van de mogelijkheden om maatregelen te treffen.

Lees meer...

  • Arne Coomans | woensdag 01 januari 2020
  • Leestijd: 1 min | 46 woorden
  • Archief/True

Wordpress En Ssh Key Authenticatie

Voor managed webhoster True beschreef ik hoe Wordpress te configureren om met gescheiden gebruikers te kunnen werken met SSH key authenticatie. Het document beschrijft de voor- en nadelen van deze werkwijze en de implementatie.

Lees meer...