Hobbelen over de veluwezoom

Hardlopen gaat vooral over genieten. Genieten dat ik na 10 kilometer nog verder kan lopen. Genieten dat ik een flink tempo vast kan houden. Genieten dat ik na vijf jaar nog steeds blessurevrij loop <*klopt af>. Maar bovenal genieten dat hardlopen een geweldige manier is om prachtige omgevingen te gaan ontdekken en van dichtbij mee te maken. Daarom had ik een donderdag vrij genomen om een flink eind te gaan lopen. Het liefst in een gebied dat ik nog niet ken.

Hobbelen over de Veluwezoom

Mijn Garmin Fenix 3 belooft me (grofweg) de weg te laten zien. Dat betekent dat ik een route kan gaan volgen. Dus heb ik een route uitgekozen om te gaan ontdekken. Op Strava kwam ik de 2014 27km veluwezoomroute tegen, een route door een voor mij nieuw gebied, rond en een mooie afstand.

Begin met pech

Lekker in de auto onderweg ging alles prima. Onderweg afwisselend lekkere zon en stortregens. Tot ik in Rheden aan kwam. Klein foutje: schoenen vergeten. Ondanks mijn voorkeur voor beperkt schoeisel was zonder de schoenen lopen vandaag geen optie. Dus terug naar huis, schoenen halen. En weer terug naar Rheden.

De start bij de Posbank was goed te vinden en logisch. De route ging meteen het bos in en pakte wat mooie hoogtemetertjes. De paadjes waren nog goed begaanbaar. Iets verderop langs de weg en … Het horloge reageert niet meer. Nog geen drie kilometer verder en de eerste crash van de Garmin Fenix 3 maakte het alweer moeilijker de route te volgen.

IMG_2902IMG_2906IMG_2905

Enfin, mooi doorgaan. De weg over en meteen de heide in. Dat is ook de plek waar de regenbui begon. Grote druppels vallen hard naar beneden. Een prima plek om de jas aan te trekken en lekker door te lopen.

Veluwezoom

Heerlijk hobbelen

Vervolgens een heerlijk drassig stuk door de bossen, een groot deel rechtdoor. Heerlijke afwisseling van omgeving en genieten van het lopen. Ik heb grofweg het pad gevolgd, lekker een zelfgemaakt kwarkbroodje geluncht, en genoten van het heerlijk hobbelen. Afwisselend grote makkelijke paden, single tracks, drassige stukken.

Iets verderop bij de heide weer even lekker een pauze ingelast voor het lange saaie rechte stuk naar de overkant. En weer het bos in. De eindstreep kwam langzaamaan dichterbij. Dacht ik.

Veluwezoom

Een volgende Garmin Fenix 3 crash zorgt er voor dat ik in de laatste kilometers nog heimelijk verdwaal en het laatste stuk langs de weg terug loop.

Maar de crashes zijn niet het meest indrukwekkende van de loop. De heerlijke afwisselende omgeving, en het gevoel dat ik zomaar 30 kilometer kan lopen overheersen. Ondanks de domme start, de tegenwerking van de technologie en de pittige vermoeidheid was het een geslaagde dag.