Tweeënveertig komma honderdvijfennegentig

TrainingsrondjeToen ik vier en een half jaar geleden begon met lopen was het doel vijf kilometer. Redelijk zelfverzekerd vertelde ik dat vijf, misschien tien kilometer wel prima was, en veel verder niet voor mij weggelegd.

Niet lang daarna volgde 15km, halve marathon en vorig jaar de 34 km Koning van Spanje trail. Een logische volgende stap is dan nu ook ingepland.

Ik moet eerlijk toegeven: ergens trekt het me niet. Zo lang over asfalt over een druk parcours. Met de meute mee en relatief weinig afwisseling. En de tijdsdruk. Maar toch heb ik me ingeschreven.

Aan de andere kant telt namelijk wel mee dat het praktisch dé benchmark is van duurlopen. Het evenement is een klassieker en ik kan rekenen op veel support. Dus heb ik me ingeschreven.

LooptrainingDe (weg)marathon. Tweeënveertig kilometers en honderdvijfennegentig meters. Door Rotterdam.

Nog maar 64 dagen en dan sta ik aan de start. Dus ben ik al aan de voorbereidingen begonnen. Rustige duurlopen, mentale voorbereiding, plannen. Het loopgevoel viel een beetje tegen de afgelopen weken. Door het weer, door vermoeidheid, minder lekker voelen en een ziek kind. Een hoop smoesjes in ieder geval. Maar vooralsnog wil ik doorzetten. En gaan lopen. Dus ga ik ook in de kou naar buiten.

Één ding weet ik zeker: het wordt een PR.