Arne Coomans

Blog Posts

Een Nieuw Django Project Starten

Django is een krachtig en uitgebreid framework om web-applicaties in te maken met Python. Het framework regelt structuur, doet database-beheer en helpt met het schrijven van herbruikbare elementen binnen de applicatie. Met Django, en een beetje ervaring, zet je snel een structuur en werkende applicatie neer. De laatste tijd heb ik enkele privé-projecten opgezet in Django en heb ik het één en ander geleerd.

In dit artikel neem ik je mee in het opzetten van je eerste Django-project. Welke stappen onderneem je om een Django-project op te starten en te beginnen met het bouwen van je eigen applicatie?

Lees meer...

Full Page Screenshots Maken Met Google Chrome

Een screenshot (jargon voor schermafbeelding) kan enorm nuttig zijn om toe te lichten hoe iets er uit ziet als je vertelt hoe iets werkt. Je kan het gebruiken als bewijsvoering als je over gebeurtenissen vertelt. Je houdt hiermee controle over wat er wordt getoond van jouw bron.

Hoe maak je een screenshot van een hele webpagina, bijvoorbeeld omdat deze groter is dan jouw scherm? Gelukkig heeft Google Chrome deze mogelijkheid voor je ingebouwd.

Lees meer...

Hsts Records Op Manual.True.Nl

Voor managed webhoster True beschreef ik de werking en gevolgen van het instellen van HSTS headers. De tekst legt op een toegankelijke én technisch juiste wijze de voor- en nadelen van HSTS uit en ondersteunt in het maken van de keuze voor het activeren van HSTS.

Lees meer...

  • Arne Coomans | woensdag 01 januari 2020
  • Leestijd: 1 min | 50 woorden
  • Archief/True

Wordpress En Toegang Tot Specifieke Bestanden Beheren

Voor managed webhoster True beschreef ik hoe voor Apache en Nginx toegang tot specifieke bestanden te beperken zijn. Middels ip-restrictie, wachtwoord of middels logica het beheren van toegang tot bestanden onmogelijk maken.

Lees meer...