Browserstats zijn waardeloos

Browserstatestieken voor arnecoomans.nl
Browserstatestieken

Morgen wil ik een blogje gaan schrijven over het updategedragsverschillen tussen Internet Explorergebruikers en Firefoxgebruikers. Hier viel mij in de statistieken op mijn werk namelijk iets grappigs op. Het blogje komt op mijn werk-site, maar ik zal proberen een kopietje hier te zetten.

Toen vond ik dit artikel: On browser “statistics” op wait-till-i.com. Een mooie samenvatting waarom browserstatistieken zo weinig vertellen. Maar het artikel gaat verder dan dat, het vertelt waarom statistieken niet heel nuttig zijn. Hetzelfde kwam als antwoord op mijn vraag of mail-clients moeten worden opgenomen in statistieken op Tweakers. Gebruik het om trends waar te nemen. En dan zal je zien dat browserstatistieken meer vertellen over browsertrends dan over jouw gebruikers.

One reply on “Browserstats zijn waardeloos”

  1. Pingback: ArneCoomans

Comments are closed.