Arne Coomans

Arne Coomans

arnecoomans
Arne Coomans

Internetter sinds 1993. Heeft het één en ander meegemaakt. Inmiddels beland bij Python en Django, welke worden ingezet voor privé-projecten.

Posts

Explainer: Django's Mapindeling

Als je een nieuw Django-project en -app start, bouwt Django een mapstructuur op. Deze onderverdeling helpt bij de scheiding van opslag en weergave van je data. In deze explainer leg ik uit welke mapstructuur wordt opgezet, en welke aanpassingen je daarin kan maken.

Lees meer...

Explainer: Virtual Environment

Wat is een Virtual Enviromnent, wat moet je ermee en waarom zou je het gebruiken? In deze explainer neem ik je mee in de wereld van Virtual Environments in Python.

Lees meer...

Een Nieuw Django Project Starten

Django is een krachtig en uitgebreid framework om web-applicaties in te maken met Python. Het framework regelt structuur, doet database-beheer en helpt met het schrijven van herbruikbare elementen binnen de applicatie. Met Django, en een beetje ervaring, zet je snel een structuur en werkende applicatie neer. De laatste tijd heb ik enkele privé-projecten opgezet in Django en heb ik het één en ander geleerd.

In dit artikel neem ik je mee in het opzetten van je eerste Django-project. Welke stappen onderneem je om een Django-project op te starten en te beginnen met het bouwen van je eigen applicatie?

Lees meer...

Full Page Screenshots Maken Met Google Chrome

Een screenshot (jargon voor schermafbeelding) kan enorm nuttig zijn om toe te lichten hoe iets er uit ziet als je vertelt hoe iets werkt. Je kan het gebruiken als bewijsvoering als je over gebeurtenissen vertelt. Je houdt hiermee controle over wat er wordt getoond van jouw bron.

Hoe maak je een screenshot van een hele webpagina, bijvoorbeeld omdat deze groter is dan jouw scherm? Gelukkig heeft Google Chrome deze mogelijkheid voor je ingebouwd.

Lees meer...

Hsts Records Op Manual.True.Nl

Voor managed webhoster True beschreef ik de werking en gevolgen van het instellen van HSTS headers. De tekst legt op een toegankelijke én technisch juiste wijze de voor- en nadelen van HSTS uit en ondersteunt in het maken van de keuze voor het activeren van HSTS.

Lees meer...

  • Arne Coomans | woensdag 01 januari 2020
  • Leestijd: 1 min | 50 woorden
  • Archief/True

Wordpress En Toegang Tot Specifieke Bestanden Beheren

Voor managed webhoster True beschreef ik hoe voor Apache en Nginx toegang tot specifieke bestanden te beperken zijn. Middels ip-restrictie, wachtwoord of middels logica het beheren van toegang tot bestanden onmogelijk maken.

Lees meer...

"E-Mails Versturen Uit Eigen Naam" Op True.Nl

Voor managed webhoster True beschreef ik welke instellingen je kan gebruiken om e-mails uit eigen naam te versturen. Dit artikel verscheen naar aanleiding van een nieuwsbericht en had tot doel klanten informeren van de mogelijkheden om maatregelen te treffen.

Lees meer...

  • Arne Coomans | woensdag 01 januari 2020
  • Leestijd: 1 min | 46 woorden
  • Archief/True

Wordpress En Ssh Key Authenticatie

Voor managed webhoster True beschreef ik hoe Wordpress te configureren om met gescheiden gebruikers te kunnen werken met SSH key authenticatie. Het document beschrijft de voor- en nadelen van deze werkwijze en de implementatie.

Lees meer...

Wordpress Installeren Op Manual.True.Nl

Voor managed webhoster True beschreef ik een veilige manier om WordPress te installeren via de commandline. Deze uitleg gaat uit van een veiligere verdeling van rechten zowel op het filesystem als binnen de database.

Lees meer...

Applicatie-Development Is Te Belangrijk Om Over Te Laten Aan Developers!

Marketeers zijn er een tijd geleden al mee geconfronteerd.

“Marketing is too important to be left to the marketing department.”

David Packard, co-founder, Hewlett-Packard

Het combineren van prioriteiten gaat niet altijd goed samen. Een marketeer heeft in veel gevallen oog voor de eigen marketing-doelstellingen. Daarom is marketing voor kleine bedrijven juist zo goed uit te voeren door non-marketeers; die snappen het belang en de boodschap van het DNA van het bedrijf.

Lees meer...

Verschil Tussen Marketing En Communicatie?

Een zoekterm die maar in mijn site-statistieken blijft voorkomen is “het verschil tussen marketing en communicatie”. Nu heb ik wat artikelen geschreven over de noodzaak om te gaan communiceren in plaats van te beperken tot marketing. Maar het verschil tussen de twee staan nog niet helemaal letterlijk uitgeschreven.Marketing en communicatie hebben elkaar nodig.

Lees meer...

  • Arne Coomans | dinsdag 07 juli 2012
  • Leestijd: 3 min | 725 woorden
  • Archief/Marketing