Gearlist: The Oatmeal Beat The Blerch Marathonner shirt

Gear onderweg is belangrijk. Het moet vertrouwd voelen en toch afwezig lijken, het moet de taak vervullen en nog goed ook. En als het mee zit moet het er uit zien. Een inkijkje in het opstellen van mijn gearlist voor de Vaalserbergtrail.

blerch

Een shirt moet twee dingen goed doen: zitten en staan. The Oatmeal’s Beat The Blerch marathonner shirt voldoet aan beide. Het shirt zit goed strak en schuurt daarom niet. Het is (nét) lang genoeg en zit goed om de romp. En het is een origineel Oatmeal shirt met een vet cartoon-karakter er op. Gaat nog over hardlopen.

Verwachtingen

Met een origineel Oatmeal shirt verwacht ik eigenlijk de hele route aangemoedigd te worden, overal herkend en op sommige stukken zelfs gedragen. Ik verwacht dat aanmoedigers hun chocoladerepen uitdelen, taart meehebben en chocomel met slagroom aanbieden. Het enige waar ik aan twijfel is of het shirt niet te warm is.

Praktijk

Uiteindelijk ben ik geen enkele keer aangesproken, herkend of van taart voorzien. Wel van cola. Maar het shirt zit gewoon goed. Strak en comfortabel. Het verhaal van the blerch helpt onderweg. Maar het was wel warm! Daarom heb ik halverwege geswitched van shirt en gekozen voor het Odlo ondershirt. Een vers shirt halverwege een lange duurloop kan behoorlijk fijn zijn!