Gearlist: SIS energy gels en -bars

Gear onderweg is belangrijk. Het moet vertrouwd voelen en toch afwezig lijken, het moet de taak vervullen en nog goed ook. En als het mee zit moet het er uit zien. Een inkijkje in het opstellen van mijn gearlist voor de Vaalserbergtrail.

 

gear_sisVoldoende energie onderweg is belangrijk. Een snelle manier om energie op te doen is een energy-gel nemen. Voor de Vaalserbergtrail heb ik gekozen voor energy gels van Sis. Waarom? Omdat ze voorbij kwamen en omdat ik open sta voor iets nieuws. Beviel het?

Verwachting

Energy gels moeten vooral energie geven en goed naar binnen te werken. Aan de verpakking is dit niet te zien. Het is dus een risico om te kiezen voor een nieuw merk. In een eerdere oefenrun bleek de energy gel van Sis goed binnen te houden. De smaak was goed Рniet te chemisch -, de consistentie prettig Рniet de dun, niet te dik Рen de energie was goed. Wel plakkerig, maar dat houd je met dit spul.

Praktijk

Tijdens de Vaalserbergtrail heb ik een paar keer in mijn rechter-zijzak gegrepen voor een energy gel of reep. Op het moment dat energievoorraad laag dreigt te voelen geeft het een veilig gevoel te kunnen aanvullen. Ook tijdens de wedstrijd was de energy gel goed in te nemen. Even naspoelen met wat water en de mond en handen schoonspoelen. Lege gel-zakje terug in de tas, of in een prullenbak langs de route. Het gevoel van een dalend enegieniveau is binnen een paar minuten weg. Ik heb vooral op gevoel gehandeld maar kwam uit op ongeveer elke 45 minuten.

Alternatieven

Er zijn verschillende manieren om zelf energie-gels, boosters en pakketjes te maken voor onderweg. Die zijn waarschijnlijk gezonder. Maar het praktische voorverpakte en zonder troep weg te werken gelletje is erg handig.