Gear-list: Startnummergordel

Gear onderweg is belangrijk. Het moet vertrouwd voelen en toch afwezig lijken, het moet de taak vervullen en nog goed ook. En als het mee zit moet het er uit zien. Een inkijkje in het opstellen van mijn gearlist voor de Vaalserbergtrail.

startnummerband

Het lijkt een onbenullig kleine toevoeging aan mijn materiaallijst maar zou best nog eens een fijne toevoeging kunnen zijn: de startnummergordel (via Futurumshop). Maar waarom haalt een stukje elastiek en stof de zorgvuldig uitgekozen gear-list?

Verwachting

Ik heb de starnummergordel gekocht omdat ik bij vorige loop-events heb gemerkt dat het vastzetten van het startnummer op het t-shirt soms niet ideaal is. Zo is het weer een lastige factor: het kan warm zijn, koud, zon of schaduw kan groot verschil maken en de impact van wind is niet altijd goed in te schatten. Zeker bij een langere duurloop kan het daarom fijn zijn onderweg van t-shirt te wisselen. Hierbij een startnummer niet los hoeven te maken is een groot voordeel. Daarnaast hoef ik de kleding niet te doorboren met speldjes. Dit scheelt gaatjes of gaten als ik weer eens op mijn muil ga. Tenslotte heb ik niet het idee dat de startnummergordel in de weg gaat zitten en is het niet dubbelop. De banden van de rugzak worden te veel gebruikt voor een dubbelrol en er is geen andere gadget dat op die plek moet zitten. De startnummergordel helpt het startnummer uit de weg te houden.

Praktijk

Het was een plotselinge warme dag waarvoor ik weinig heb kunnen oefenen. Het argument om van t-shirt te kunnen wisselen is praktijk geworden. Halverwege een vers shirt voelde heerlijk! Het was wel even zoeken naar een goede plek voor de gordel: hoog genoeg dat het startnummer niet op het been schuurde maar laag genoeg dat de band niet in de weg van de rugzak ging zitten. Na wat verschuiven is een goede plek gevonden en ben ik supertevreden.