Gearlist: Salomon S-LAB Exo Twinskin short

Gear onderweg is belangrijk. Het moet vertrouwd voelen en toch afwezig lijken, het moet de taak vervullen en nog goed ook. En als het mee zit moet het er uit zien. Een inkijkje in het opstellen van mijn gearlist voor de Vaalserbergtrail.

Salomon S-LAB Exo Twinskin Een high-tech broek. Dat is nieuw voor me. Een broek moet een aantal zaken coveren. Zo moet het… mijn zaakje coveren. Moet het prettig zitten. Moet het het schuren tussen mijn benen helpen verminderen. En het moet een beetje koel blijven. De Salomon S-LAB Exo Twinskin short voldoet makkelijk aan deze eisen. Maar een beetje broek van nog geen kwart van de prijs doet dat ook. Deze broek combineert de kenmerken met een compressie binnenbroek. En tenslotte, Kilian Jornet loopt er ook (wel eens) in!

Verwachtingen

De broek bestaat uit een binnenbroek, een strakke compressiebroek en daar overeen een loszittende bovenbroek. De strakke broek zorgt voor een goede pasvorm. De broek sluit nauw om de benen maar is goed aan te trekken. Hopelijk voorkom ik wat schurende plekken met het broekje. De compressiestof zou ondersteuning kunnen bieden aan de spieren in de bovenbenen, wat bloedsomloop zou helpen, vermoeidheid voorkomt en herstel zou bevorderen.

Praktijk

Dit is een fijne broek! Het losse bovenbroekje zorgt er voor dat de broek wat beter staat. Het scheelt dat het bovenbroekje niet doorloopt tussen de benen zodat daar enkel de compressiestof zit.

vaalserbergtrail - finishfoto

De compressiestof is zo elastisch dat het niet knelt. De broek blijft goed op zijn plek zitten en kruipt niet omhoog of zakt niet af. Geen schurende plekken. Of compressie werkt durf ik niet te zeggen, maar het werkt in ieder geval niet nadelig.

Tijdens een vervolgloopje werd de broek verder uitgedaagd. Het weer was inmiddels iets veranderd: warm maar vochtig. De route van het Landal-park naar de berghut Hijgend Hert voerde me over een smal bijna dichtgegroeid paadje tussen de weilanden. Gras van links naar rechts, natgeregend. Binnen de kilometer was de broek doorweekt.

vaals - testen

Dat is hét moment om het comfort en en het praktisch gebruik van de broek te testen. Zelfs de natte broek gaat niet onprettig plakken of hangen: de binnenbroek is dermate strak dat er ook niet meer kan plakken. Eigenlijk was er behalve de temperatuur van de broek weinig anders aan te merken. De broek bleef goed zitten, ging niet anders zitten en bleef op de plek. Nog voor dat ik het door had was de broek opgedroogd in de open lucht, dus ook het drogen gaat prettig snel.

Ik heb de Salomon S-LAB Exo Twinskin short gekocht bij Futurumshop. Duidelijke webshop, goede klantenservice, snelle levering.