Het was zondagmorgen en er was tijd voor een rondje. En als de tijd er is heb ik in de voorbereiding voor mijn volgende wedstrijd de oefenkilometers hard nodig. Omdat het trainen deze weken niet van harte gaat, besloot ik weer naar de heuvelrug te gaan waar ik nog een route ken die geschikt was.

De afgelopen weken ging trainen moeizaam. Vaak was de energie er niet, of gooide pijntjes en vermoeidheid roet in het eten. Daar luister ik naar, want ik vind het belangrijk om niet te overtrainen of mezelf te blesseren. Dus kies ik kortere routes of inkortbare routes. Een directe aanleiding, anders dan druk met werk en thuis, kan ik niet zo snel vinden. Het zet mijn streven voor Rotterdam op losse schroeven, maar dat mag.

Dus reed ik naar een parkeerplaats tussen Leersum en Doorn. Voor een rondje van 3 3/4 uur volgens de kaart. Uitgaande van 3km/uur. Route blauw. Een rondje met heerlijke hoogtemeters maar wel een stuk waar ik steeds de route kwijt raak: ergens achter Leersum moet het nog rond gaan, maar voor dat ik het wist was ik de paaltjes alweer kwijt. Na 160meter wist ik al waarom ik zo veel hardlopers over het fietspad zag lopen. Het bos lag er zompig bij. Stukken grond waren hard tot de eerste zonnestraal. Dan werd het meteen nat, zompig en zwaar. De grip onder mijn schoenen is een paar keer goed getest en ik ken nu beter de goede en slechte kanten van de schoen. Het weer was super en de omgeving adembenemend mooi.

Al met al een lekkere 12,5 km waar het plezier van lopen en het duurvermogen weer een beetje terug kwam.

IMG_7787 IMG_7789 IMG_7791 IMG_7792 IMG_7793 IMG_7794 IMG_7796 IMG_7800 IMG_7801 IMG_7804 IMG_7806 IMG_7807