Nerden voor aandacht – experimenteren met WordPress en Nginx

Screen Shot 2014-11-10 at 21.11.49Soms verdient de achterkant van de site even aandacht. Nerden noem ik dat. Even diep in de code, software, services, keuze voor plugins en content. Dit weekend was zo’n weekend. Het resultaat? Mijn eerste ervaring met Nginx en WordPress.

WordPress is een super systeem om content mee te beheren. Het toevoegen, linken, vormgeven en onderhouden van content is easy-peasy. Het beheer wordt makkelijk gemaakt en er zijn enorm veel plugins beschikbaar. Maar juist dat maakt het systeem onhandig. Er is te veel keuze uit slecht geschreven of slecht onderhouden software.

Daarom heb ik in de overstap naar een nieuwe server gekozen voor een “clean install”. En dat werkt wonderwel. WordPress overzetten, enkele plugins kiezen. Content overzetten, attachments doorlopen en overzetten, en vlammen! Binnenkort meer over de installatie en werking van WordPress op Nginx!