De stagiaire als valkuil

Valkuilen zijn leuk. Tenminste, als je op een afstandje staat toe te kijken. Zie dit voorbeeld uit Sonatine.

Het wordt echter pijnlijk als de valkuil niet als humor wordt gezien door de graver. Een valkuil, of misschien berenval, waar nog steeds veel bedrijven in trappen is de stagiaire voor sociale media in te zetten. Als je er voor wilt zorgen dat de socialemediainzet van jouw bedrijf de beste bedoelingen heeft, zorg dan tenminste dat het wortelt in het bedrijf. Kies niet voor een tijdelijke enthousiasteling die in een korte leerperiode (waar die persoon dus weinig overmacht heeft) het bedrijf moet overhalen. Kies voor een socialemediacoördinator die midden in het bedrijf staat en kan handelen vanuit verschillende invalshoeken. Dutch Cowboys meldde dat bedrijven massaal zoeken naar sociale media stagiaires. Leuke stage! Maar niet doen dus.